Szerző: roberto

2001. augusztus 8. 18:33

Angol legenda: "több az orr, mint az ember" -- részlet Linus Torvalds és David Diamond könyvéből, a Just For Funból

[ unixreview.com ] Ronda gyerek voltam. Mit is mondhatnék? Remélem, egy napon készül Hollywoodban egy film a Linuxról, és a címszerepet egy olyanforma emberre bízzák, mint Tom Cruise -- de a Hollywoodon kívüli verzió kicsit másképp fest.

[unixreview.com] "Ronda gyerek voltam. Mit is mondhatnék? Remélem, egy napon készül Hollywoodban egy film a Linuxról, és a címszerepet egy olyanforma emberre bízzák, mint Tom Cruise -- de a Hollywoodon kívüli verzió kicsit másképp fest.

Ne értsetek félre, nem úgy néztem ki, mint Quasimodo. Hatalmas elülső fogakkal képzeljetek el, a fiatalkori képeimet nézegetőkben kissé hódos benyomást keltek. Egyáltalán nem volt érzékem az öltözködéshez, és ha ehhez hozzáadjuk a hagyományosan túlméretezett Torvalds-orrot, akkor kezd összeállni a kép.

Az orr, amelyről néha azt mondták: tekintélyes. Az emberek -- vagy legalábbis a mi családunk tagjai -- úgy vélik, hogy az orr más dolgokra is utal. De mindezt hiába mondják egy tizenéves fiúnak, nem nagyon fogja érdekelni. Számára az orr egyetlen funkciója, hogy felülmúlja a fogak méretét is. A hímnemű Torvaldsok három generációjának profilja a fájdalmas figyelmeztetés, hogy bizony itt több az orr, mint az ember. Legalábbis akkoriban így tűnt.

[...]

Így soha többé nem kell [az öltözékem miatt] aggódnom. És belenőttem az orromba, mára inkább vagyok ember, mint orr."

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról