Szerző: roberto

2001. augusztus 7. 11:20

Vaklárma: nem adták ki tegnap a Netscape 6.1-et

Tegnap tévesen jelent meg több angol és magyar site-on is a hír, miszerint megjelent a Netscape 6.1-es verziója. A tévedést az okozta, hogy néhány órán át a Netscape FTP szerverén a /pub/netscape6/english/6.1/ könyvtárban valóban volt egy csomag, amely a fürgébb felhasználók szerint nem volt azonos a 6.1 PRE1 változattal, és a Mozilla 0.9.2-es verziójára épült. Hivatalos bejelentés vagy utalás egyébként nem volt az új verzióra a Netscape oldalain, a legutolsó kiadott böngészőjük a 4.78-as Navigator és Communicator.

NetscapeTegnap tévesen jelent meg több angol és magyar site-on is a hír, miszerint megjelent a Netscape 6.1-es verziója. A tévedést az okozta, hogy néhány órán át a Netscape FTP szerverén a /pub/netscape6/english/6.1/ könyvtárban valóban volt egy csomag, amely a fürgébb felhasználók szerint nem volt azonos a 6.1 PRE1 változattal, és a Mozilla 0.9.2-es verziójára épült. Hivatalos bejelentés vagy utalás egyébként nem volt az új verzióra a Netscape oldalain, a legutolsó kiadott böngészőjük a 4.78-as Navigator és Communicator.

A nagyfokú érdeklődés azt jelzi, hogy a rendkívül gyenge Netscape 6.0 és 6.01 után még mindig kielégítetlen a Netscape-hívek igénye a böngésző újabb verziói iránt. Elhibázott lépésnek tartanám egyébként a 6.1 kiadását, szerintem fölösleges ismét kockára tenni a böngésző hírnevét (ha maradt ugyan még belőle valami) egy újabb korán kibocsátott verzióval. A Netscape alapjául szolgáló Mozilla -- noha látványosan fejlődik, és a legutóbbi, a 0.9.3-as nálam már megüti a mércét -- még tartalmaz hibákat, a XUL felület még mindig meglehetősen lassú, de néhány hónapon belül elkészül a végleges változat. Akkor lesz értelme a Netscape 6.1-nek is. De lehet hogy már ma megjelenik...

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról