:

Szerző: roberto

2001. augusztus 7. 11:20

Vaklárma: nem adták ki tegnap a Netscape 6.1-et

Tegnap tévesen jelent meg több angol és magyar site-on is a hír, miszerint megjelent a Netscape 6.1-es verziója. A tévedést az okozta, hogy néhány órán át a Netscape FTP szerverén a /pub/netscape6/english/6.1/ könyvtárban valóban volt egy csomag, amely a fürgébb felhasználók szerint nem volt azonos a 6.1 PRE1 változattal, és a Mozilla 0.9.2-es verziójára épült. Hivatalos bejelentés vagy utalás egyébként nem volt az új verzióra a Netscape oldalain, a legutolsó kiadott böngészőjük a 4.78-as Navigator és Communicator.

NetscapeTegnap tévesen jelent meg több angol és magyar site-on is a hír, miszerint megjelent a Netscape 6.1-es verziója. A tévedést az okozta, hogy néhány órán át a Netscape FTP szerverén a /pub/netscape6/english/6.1/ könyvtárban valóban volt egy csomag, amely a fürgébb felhasználók szerint nem volt azonos a 6.1 PRE1 változattal, és a Mozilla 0.9.2-es verziójára épült. Hivatalos bejelentés vagy utalás egyébként nem volt az új verzióra a Netscape oldalain, a legutolsó kiadott böngészőjük a 4.78-as Navigator és Communicator.

A nagyfokú érdeklődés azt jelzi, hogy a rendkívül gyenge Netscape 6.0 és 6.01 után még mindig kielégítetlen a Netscape-hívek igénye a böngésző újabb verziói iránt. Elhibázott lépésnek tartanám egyébként a 6.1 kiadását, szerintem fölösleges ismét kockára tenni a böngésző hírnevét (ha maradt ugyan még belőle valami) egy újabb korán kibocsátott verzióval. A Netscape alapjául szolgáló Mozilla -- noha látványosan fejlődik, és a legutóbbi, a 0.9.3-as nálam már megüti a mércét -- még tartalmaz hibákat, a XUL felület még mindig meglehetősen lassú, de néhány hónapon belül elkészül a végleges változat. Akkor lesz értelme a Netscape 6.1-nek is. De lehet hogy már ma megjelenik...

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.