Szerző: Ady Krisztián

2001. augusztus 7. 03:58

Az IBM lett az Egyesült Királyság "National Grid" hálózati technológiájának szállítója

Az IBM bejelentette, hogy a National Grid - az Egyesült Királyság elosztott számítógéphálózata - alapvető technológiai elemeinek szállítójává választották. Az IBM számos hálózati központtal folytat szoros együttműködést, biztosítva számukra a cég tapasztalatát a méretezhető kiszolgálók, nyílt szabványok, önfelügyelő megoldások, szolgáltatások és e-business programok területén.

HIRDETÉS

Az IBM bejelentette, hogy a "National Grid" - az Egyesült Királyság elosztott számítógéphálózata - alapvető technológiai elemeinek szállítójává választották. Az IBM számos hálózati központtal folytat szoros együttműködést, biztosítva számukra a cég tapasztalatát a méretezhető kiszolgálók, nyílt szabványok, önfelügyelő megoldások, szolgáltatások és e-business programok területén.

A "Grid"-ek interneten keresztül összekötött kiszolgálófürtök, melyek szabványos protokollokat és egyéb nyílt technológiákat alkalmaznak -- többek közt Linuxot. Ahogy a World Wide Web lehetővé teszi, hogy a felhasználók szabványos internetprotokollok segítségével osszanak meg tartalmat, a "Grid" protokollokon az egymástól távol eső szervezetek oszthatják meg egymással alkalmazásaikat, adataikat és erőforrásaikat.

A brit kormány a Tudományos és Technológiai Hivatal (Office of Science and Technology) közreműködésével olyan országos hálózatot épít ki, melyen számos tudományterület művelői végezhetnek közös kutatásokat. A rendszer egyben próbaterepként szolgál az ún. "e-sourcing" kipróbálására is - mely többféle számítógépes erőforrás, például sávszélesség, alkalmazások, tárterület és közmű jellegű szolgáltatások szállítását jelenti.

Az IBM első lépésként az Oxfordi Egyetemen, a kilenc Grid központ egyikében épít ki egy bonyolult adatközpontot. Az országos "Grid" központ Edinburgh és Glasgow városában található. További regionális központok találhatók más egyetemeken, így Newcastle, Belfast, Manchester, Cardiff, Cambridge és Southampton városában, valamint a londoni Imperial College-ben.

Az IBM adatközpont elsődleges tárhelyként fog szolgálni a chicagói US Particle Physics Laboratory által előállított, az Egyesült Királyságba továbbított nagyenergiájú fizikai kísérletek eredményeit tartalmazó adatokhoz. Az angol nemzeti hálózatot további kísérletekhez is felhasználják, így a genfi Európai Részecskefizikai Laboratórium (CERN) kísérleteihez. A hálózat elkészítése után bármely brit kutató elérheti majd az adatokat, és távolról is részt vehet a CERN-projektekben. A országos hálózat segítségével például lehetővé válik, hogy egy Cambridge-i tudós laboratóriumában ülve bonyolult, nagyenergiájú fizikai alkalmazásokat futtasson a belfasti számítógépeken.

"Nagyon örülök annak, hogy az IBM és az Egyesült Királyság együtt építik a következő generációs 'Grid' middleware-t, melynek jelentősége messze túlmutat a tudományos alkalmazásokon" - mondta Tony Hey, az országos hálózat tervezője. "Az IBM számos kulcsfontosságú műszaki megoldást biztosít a rendszer felépítéséhez, miközben szorosan együttműködik több hálózati központtal is."

"Az Egyesült Királyság egyértelműen vezető szerepre tesz szert a hálózati elosztott adatfeldolgozás fejlesztésében, ami értékes piaci lehetőséget is jelent" - mondta David Turek, az IBM fejlődő technológiákért felelős alelnöke. "Az IBM büszke arra, hogy a nemzeti hálózati projekt alapvető építőelemeit adja - a rendszer fontos előrelépést jelent az internet következő generációja felé."

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 22:19

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.