:

Szerző: roberto

2001. augusztus 6. 18:22

A Red Hat és a 3G Lab egyesíti erőit: nyílt forrású operációs rendszer készül a mobil eszközök következő generációi számára

[RedHat] A Red Hat és a 2000 márciusában alapított, mobil multimédiás szoftverek fejlesztésével foglalkozó 3G Lab bejelentette, hogy együtt fognak működni egy következő generációs mobil eszközökre (2.5G GPRS, 3G UMTS) készülő nyílt forrású, valósidejű operációs rendszer elkészítése érdekében. A készülő új mobil operációs rendszer neve eCos, azaz embedded configurable operating system (beágyazott konfigurálható operációs rendszer) lesz.

Red Hat[RedHat] A Red Hat és a 2000 márciusában alapított, mobil multimédiás szoftverek fejlesztésével foglalkozó 3G Lab bejelentette, hogy együtt fognak működni egy következő generációs mobil eszközökre (2.5G GPRS, 3G UMTS) készülő nyílt forrású, valósidejű operációs rendszer elkészítése érdekében. A készülő új mobil operációs rendszer neve eCos, azaz embedded configurable operating system (beágyazott konfigurálható operációs rendszer) lesz.

A rendszertől mindkét fél a legjobbakat várja, a gyártók számára pedig az eCos lehetővé teszi majd a különböző 2.5/3G mobil megoldások gyorsabb és olcsóbb kivitelezését. Az új nyílt forrású mobil platformon a fejlesztők nem találkozhatnak olyan korlátozásokkal, amelyek védjegyzett mobil operációs rendszereken megszokottak.

"A mobiltelefontól a mobil multimédiás eszköz felé való átmenetet tapasztalhatjuk napjainkban [...] ahhoz, hogy a gyártók felhasználóik igényeihez igazodhassanak, a következő generációs eszközökben nagyobb rugalmasságra és nyitottságra van szükség a szoftverplatform szintjén." Az eCos ezt a rugalmasságot célozza meg, mondta a bejelentés kapcsán Steve Ives, a 3G Lab elnök-vezérigazgatója.

A Red Hat és a 3G Lab együttműködéséből származó hardverek, szoftverek, tesztkörnyezet, támogatás és az új internetes szolgáltatások a gyártók számára biztos alapot jelentenek majd a mobil eszközök fejlesztéséhez.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.