Szerző: roberto

2001. augusztus 6. 18:14

A Dell nem szállít linuxos desktop és laptop rendszereket

[LinuxToday, ZDNet] A Dell kínálatából az elmúlt hetekben csöndben eltűntek a linuxos desktop PC-k és laptopok. A tavalyi San Jose-i LinuxWorld konferencián még senki sem gondolta volna, hogy 2001 nyarán erre a lépésre szánja el magát a Dell. Akkor Michael Dell, a cég elnök-vezérigazgatója a konferenciaelődásán azt mondta, hogy az egyetlen dolog ami a Linuxnál is gyorsabban növekszik az a Linux a Dellen belül.

HIRDETÉS

Dell[LinuxToday, ZDNet] A Dell kínálatából az elmúlt hetekben csöndben eltűntek a linuxos desktop PC-k és laptopok. A tavalyi San Jose-i LinuxWorld konferencián még senki sem gondolta volna, hogy 2001 nyarán erre a lépésre szánja el magát a Dell. Akkor Michael Dell, a cég elnök-vezérigazgatója a konferenciaelődásán azt mondta, hogy az egyetlen dolog ami a Linuxnál is gyorsabban növekszik az a Linux a Dellen belül.

Arról azonban szó sincs, hogy a Linux teljesen eltűnik a Dell kínálatából. A linuxos munkaállomások és szerverek eladásai jól alakulnak, csupán a linuxos desktop és laptop rendszerek produkáltak gyenge eredményeket, nyilatkozta Sarah Lavender, a Dell szóvivője. A két gyengébb területen a cég már hetekkel ezelőtt megszüntette linuxos ajánlatait, de nem nyilatkoztak róla senkinek. Az ötvennél több gépet megrendelőknek pedig ezek után is van arra lehetőségük, hogy előtelepített linuxos gépeket kapjanak.

Érdekes, hogy a Dell ausztrál leányvállalata nem követi az egyesült államokbeli anyacéget, a Dell Australia kínálatában továbbra is megmaradnak az előtelepített linuxos PC-k és laptopok.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 04:06

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.