:

Szerző: roberto

2001. augusztus 6. 18:14

A Dell nem szállít linuxos desktop és laptop rendszereket

[LinuxToday, ZDNet] A Dell kínálatából az elmúlt hetekben csöndben eltűntek a linuxos desktop PC-k és laptopok. A tavalyi San Jose-i LinuxWorld konferencián még senki sem gondolta volna, hogy 2001 nyarán erre a lépésre szánja el magát a Dell. Akkor Michael Dell, a cég elnök-vezérigazgatója a konferenciaelődásán azt mondta, hogy az egyetlen dolog ami a Linuxnál is gyorsabban növekszik az a Linux a Dellen belül.

Dell[LinuxToday, ZDNet] A Dell kínálatából az elmúlt hetekben csöndben eltűntek a linuxos desktop PC-k és laptopok. A tavalyi San Jose-i LinuxWorld konferencián még senki sem gondolta volna, hogy 2001 nyarán erre a lépésre szánja el magát a Dell. Akkor Michael Dell, a cég elnök-vezérigazgatója a konferenciaelődásán azt mondta, hogy az egyetlen dolog ami a Linuxnál is gyorsabban növekszik az a Linux a Dellen belül.

Arról azonban szó sincs, hogy a Linux teljesen eltűnik a Dell kínálatából. A linuxos munkaállomások és szerverek eladásai jól alakulnak, csupán a linuxos desktop és laptop rendszerek produkáltak gyenge eredményeket, nyilatkozta Sarah Lavender, a Dell szóvivője. A két gyengébb területen a cég már hetekkel ezelőtt megszüntette linuxos ajánlatait, de nem nyilatkoztak róla senkinek. Az ötvennél több gépet megrendelőknek pedig ezek után is van arra lehetőségük, hogy előtelepített linuxos gépeket kapjanak.

Érdekes, hogy a Dell ausztrál leányvállalata nem követi az egyesült államokbeli anyacéget, a Dell Australia kínálatában továbbra is megmaradnak az előtelepített linuxos PC-k és laptopok.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.