Szerző: Barna József

2001. augusztus 3. 10:07

Életműdíjat vehet át Jerry Sanders, az AMD alapítója

[Electic Tech] Az Egyesült Államok legnagyobb csúcstechnológiai ipari társasága, az AeA tegnap jelentette be, hogy 2001-ben az AMD megalapítója, jelenlegi elnöke és elnök-vezérigazgatója, W.J. Sanders (képünkön) kapja meg a társaság életműdíját (Medal of Achievement) . Az 1943-ban alapított AeA idén negyvennyolcadszor ítéli oda a tekintélyes díjat, melyet korábban olyan vezetők mondhattak magukénak, mint William Hewlett és David Packard (Hewlett Packard), Thomas J. Watson, Jr. (IBM), valamint Gordon Moore és Andrew S. Grove (Intel).

[Electic Tech] Az Egyesült Államok legnagyobb csúcstechnológiai ipari társasága, az AeA tegnap jelentette be, hogy 2001-ben az AMD megalapítója, jelenlegi elnöke és elnök-vezérigazgatója, W.J. Sanders (képünkön) kapja meg a társaság életműdíját (Medal of Achievement).

Az 1943-ban alapított AeA idén negyvennyolcadszor ítéli oda a tekintélyes díjat, melyet korábban olyan vezetők mondhattak magukénak, mint William Hewlett és David Packard (Hewlett Packard), Thomas J. Watson, Jr. (IBM), valamint Gordon Moore és Andrew S. Grove (Intel).

A társaság az éremmel Sanders harminckét éves AMD-beli tevékenységét jutalmazza. Amint az ismeretes, a korábban színésznek készülő Sanders, miután távozott a Fairchild Semiconductortól, 1969-ben alapította meg az Advanced Micro Devices-t, és az alapítás óta mint elnök-vezérigazgató irányította a céget. Vezetése alatt mind ő, mind pedig az AMD számos elismerést gyűjtött be.

Amint azt William T. Archey, az AeA elnöke elmondta: "Jerry Sanders a Szilícium-völgy és általában a csúcstechnológiai ipar kreatív, elkötelezett és innovatív szellemét testesíti meg. Több mint harmincéves munkássága alatt jelentős befolyással volt az iparág fejlődésére..."

A díj átadására október 4-én kerül sor a San Jose-i Fairmont Hotelben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról