Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 3. 09:40

i845 alaplapok az ASUS-tól

[x-bit labs] Az ASUS két alaplapot készített az Intel i845 chipkészletére. A Socket 478 foglalattal ellátott, Pentium 4 és SDR SDRAM kompatibilis alaplapok hamarosan a boltok polcaira kerülnek.

HIRDETÉS

[x-bit labs] Az ASUS két alaplapot készített az Intel i845 chipkészletére. A Socket 478 foglalattal ellátott, Pentium 4 és SDR SDRAM kompatibilis alaplapok hamarosan a boltok polcaira kerülnek.

Az ASUS P4B lap teljes ATX kivitelű és 3 DIMM memóriafoglalatot tartalmaz. A bővítőkártyák fogadására 6 PCI, 1 AGP és 1 CNR slotot alakítottak ki. A P4B támogatja az iPanel-t, ezen felül AC'97 audiovezérlővel és Smart Card olvasóval is ellátták.

A P4B sorozat másik tagja a P4B-M. Ha valaki ismeri az ASUS alaplapok jelöléseit, az egyből rájöhet, hogy egy MicroATX méretű alaplapról van szó. A P4B-M szintén 3 DIMM foglalattal készül, de csak 3 PCI slotot építettek rá. Kárpótlásul a vásárló egy integrált 6-csatornás C-Media hangchipet és egy Realtek RTL8100 Ethernet-kontrollert is kap.

Az ASUS-tól megszokott módon mindkét alaplap igen overclocker-barát, a FSB órajel 1 MHz-es közönként állítható, mint ahogy a core és az I/O feszültség is. A P4B alaplapokon beszélő hardverdiagnosztikai rendszer is szolgálja a felhasználó kényelmét.

Nem hivatalos források szerint az ASUS már elkészült két i845 DDR alaplappal is, amelyek P4D (ATX) és P4D-M (MicroATX) névre hallgatnak. A kereskedelmi megjelenésük azonban csak 2002 tavaszán, az i845 chipkészlet DDR-t támogató verziójának megjelenésekor esedékes.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 09:32

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.