:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 31. 11:33

Intergraph szabadalmakat sért az Intel Itanium processzor?

[EBN] Az Intergraph szabadalomsértési pert indított az Intel ellen, ugyanis a vállalat szerint az Itanium processzor két Intergraph szabadalmat sért.

[EBN] Az Intergraph szabadalomsértési pert indított az Intel ellen, ugyanis a vállalat szerint az Itanium processzor két Intergraph szabadalmat sért.

A texasi bíróságnak benyújtott kereset állítása értelmében az Intel két olyan szabadalmat sért, amelyek a párhuzamos utasításfeldolgozásra vonatkoznak, és amelyeket az Intergraph a már régóta nem használt C5 Clipper processzoraiban alkalmazott.

A C5 Clipper processzort eredetileg nagyteljesítményű munkaállomásokba tervezte az Intergraph, de az Intellel kötött 1993-as megállapodás értelmében a két cég elkezdte egy x86-alapú munkaállomás kifejlesztését, és 1994-ben megjelent az első Pentium-alapú munkaállomás.

A jogvitával kapcsolatos meghallgatások időpontját még nem tűzte ki a bíróság.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.