Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 25. 10:34

Az Intel már nem csomagol Rambus DRAM modulokat Pentium 4 processzoraihoz

[EBN] Az Intel megerősítette, hogy beszünteti a Rambus DRAM memóriamodulok csomagolását a rendszerintegrátoroknak szánt Pentium 4 processzorok dobozaiba.

[EBN] Az Intel megerősítette, hogy beszünteti a Rambus DRAM memóriamodulok csomagolását a rendszerintegrátoroknak szánt Pentium 4 processzorok dobozaiba.

A kaliforniai chipgyártó szóvivője szerint az RDRAM ára az utóbbi időben annyit csökkent, hogy a Pentium 4 processzorok eladhatóság a szempontjából már nem szükséges a memóriák mellékelése.

Az InSight64 Research vezetője, Nathan Brookwood elmondta, hogy az Intel olyan mértékben csökkentette a Pentium 4 processzorok árát, hogy a Rambus DRAM modulok mellékelésének már nincs jelentős piaci hatása.

A Pentium 4 egyelőre csak Rambus DRAM memóriával használható, de ha augusztusban piacra kerül az SDRAM-ot támogató i845 chipkészlet, a Pentium 4 eladások szempontjából már nem kardinális kérdés az olcsó RDRAM. Az Intel szóvivője elmondta, hogy az Intel beszünteti az OEM-ek számára a Rambus DRAM modulok utáni visszatérítést is.

Avo Kanadijan, a Rambus marketingért felelős alelnöke szerint cégének semmi oka az aggodalomra, mert az RDRAM árak annyira leestek, hogy a DDR-nek már nincs jelentős árelőnye.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról