:

Szerző: Barna József

2001. július 20. 12:08

Az MSI nem jelenteti meg a Computex kiállításon bemutatott K7D Master Athlon MP alaplapját

[VIAHardware] Talán ilyen lépésre még sosem kellett elszánnia magát a világ egyik legnagyobb alaplapgyártó cégének. Amint arról korábban már beszámoltunk, az MSI a Computex 2001 kiállításon az elsők között jelentett be AMD Athlon MP processzorokhoz szánt duál Athlon alaplapot K7D Master néven. A specifikációk szerint a lap az AMD-762 és VIA 686B chippárosra épült volna.

Időközben azonban az AMD kiadott egy dokumentációt, melyben nyilvánosságra hozta, hogy a két chip több tekintetben inkompatibilis egymással. Korábban mindenki abban reménykedett, hogy a VIA southbridge használatával jelentősen csökkenthetőek lesznek az előállítás költségei. Amikor az AMD-dokumentum napvilágot látott, még mindig többen úgy gondolták, hogy a VIA és az MSI mérnökei közösen megoldást találnak a problémára.

Ám, úgy tűnik, ez nem sikerült, és ennek megfelelően az MSI úgy döntött, hogy leállítja a K7D Master projektet, és áttér az AMD által ajánlott AMD-762-766 chipkészletre. Noha ez jelentős presztízsveszteség az MSI számára, mely mindig az elsők között volt képes piacra dobni a legújabb technológiákat felhasználó alaplapokat, nagyobb probléma a felhasználó szemszögéből nézve az, hogy késni fognak az többprocesszoros Athlon MP rendszereket támogató lapok.

a címlapról