Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 19. 11:22

Olcsó duál-Athlon alaplapot dob piacra a TYAN

[x-bit labs] A TYAN volt az első gyártó, amely duál-Athlon alaplappal jelentkezett. A Thunder K7 alaplap két kivitelben került piacra, a drágább verzió integrált U160 SCSI vezérlővel rendelkezik, az olcsóbbat pedig IDE RAID kontrollerrel látták el.

Mivel a Thunder K7 két változata közül az olcsóbbik iránt jelentősen nagyobb a kereslet, a vállalat úgy határozott, hogy még egy duál-Athlon alaplapot készít. Az S2460 TigerMP névre keresztelt termék teljesen "csupasz", nem csak a SCSI vezérlőt hagyták el róla, hanem az integrált hálózati kontrollert és a grafikus chipet is.

Így sikerült elérni, hogy a TYAN TigerMP kiskereskedelmi ára 300 dollár körül lehessen, és a távol-keleti gyártók Athlon MP alaplapjainak közvetlen konkurrenciát jelentsen.

A kereskedelmi megjelenés pontos időpontjáról egyelőre nem áll rendelkezésre információ.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról