Szerző: roberto

2001. július 20. 11:06

Szabad optikai karakterfelismerő: Clara OCR

[LinuxPR] A Clara OCR projekt nemrég jelentette be optikai karakterfelismerő programjuk 0.9.7-es verzióját. A Clara ORC, bár nem tud annyit, mint az itthon és külföldön is elismert Recognita, legalább GPL-es szabad szoftver. A program X Window Systemes felülettel és a csoportmunkát jelentősen könnyítő webes felülettel is rendelkezik.

Clara OCR

A munka csaknem két évvel ezelőtt, 1999 második felében indult, és egyre közeledik az 1.0 kiadásának ideje. A projekt eredeti célja a nagy digitalizációs projektek, például a régi könyvek digitalizálásának elősegítésére volt, épp ezért sok mindent megtettek a Clara OCR finomhangolhatósága érdekében.

A programhoz már elkészült csaknem a teljes dokumentáció, a fejlesztő segédlet, és az FAQ. A projekt weblapja a www.claraocr.org-on található.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról