Szerző: roberto

2001. július 18. 20:49

A KOffice vektorgrafikus programjának új neve: Kontour

KDE[LinuxToday, The Register] Három hete a KOffice vektorgrafikus programjának fő fejlesztője -- Dr. Kai-Uwe Sattler, a Magdeburgi Egyetem alkalmazottja -- levelet kapott egy, az Adobe Inc. nevében eljáró német ügyvédi irodától, amelyben arra hívták fel a figyelmét, hogy az akkor még KIllustratornak hívott program neve sérti az Adobe Inc. Illustrator nevű programjára bejegyzett jogait. A jogi probléma megoldódni látszik, a KIllustrator ezentúl Kontour néven fog futni. A névcsere miatt a végleges KOffice 1.1 kiadása két napot csúszik.

Az ügyben eljáró német ügyvédi iroda azonban nem zárta le az ügyet. Ők még mintegy kétezer dolláros ügyvédi díjat is követelnek a Dr. Sattler-t alkalmazó egyetemtől. A dolog érdekessége, hogy -- a The Register információi alapján -- az Adobe nem kérte fel a jogainak képviseletére az irodát, kissé meg is ütköztek az iroda által Dr. Sattler-nek küldött figyelmeztető levél nyers modorán. Németországban állítólag bármilyen ügyvédi iroda levélben hívhatja fel a bejegyzett márkákat megsértők figyelmét a jogellenes állapotra, sőt ezért külön díjazást is kérhetnek. Vannak olyanok irodák, amelyek ebből élnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról