Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 18. 11:06

Év végére 1,5 GHz-es lesz a leglassabb Pentium 4 processzor

[CNET] Az Intel a tegnapi befektetői konferenciáján bejelentette, hogy felgyorsítja a Pentium 4 processzorok megjelenésének ütemét, hogy az év végére már a piacon lehessenek a 2 GHz-nél nagyobb órajelű chipek is.

A gyorsabb modellek bevezetése mellett természetesen az alacsonyabb órajelű, régebbi változatok ára csökken, és a Pentium 4 elterjedése megindulhat. Ebben nagy segítségére lehet az i845 chipkészlet, amely lehetőséget ad az olcsó SDRAM-ok használatára Pentium 4 processzoros környezetben.

Amennyiben az Intel tartani tudja a módosított határidőket, a karácsonyi piacon a 800 dollárnál drágább Intel-alapú PC-kben már Pentium 4 processzor lehet. A Pentium 4 és Pentium III közötti árkülönbség egyre csökken majd, és az év végére a Pentium III végleg kiszorulhat az asztali gépek piacáról - mint ahogy azt az Intel korábban tervezte.

A jelenlegi roadmap szerint az év végén a leglassabb Pentium 4 chip órajele 1,5 GHz lesz, a legnagyobb teljesítményű processzorok pedig már 2 GHz-nél is gyorsabbak lesznek. Természetesen ezeket a chipeket már 0,13 mikronos technológiával fogják gyártani.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról