:

Szerző: Barna József

2001. július 13. 15:59

Az AMD belehúz: még idén megjelenik az 1,73 GHz-es Athlon

[ExtremeTech] Az AMD elnök-vezérigazgatója, Jerry Sanders (képünkön baloldalon, még a 60-as években a Fairchildnál) a negyedéves pénzügyi eredmények közzététele alkalmával néhány részletet is elárult a cég ez évi processzor-útitervéről. Beszámolója szerint, a korábbi értesülésekkel ellentétben, még ebben a negyedévben megjelenik az 1,5 GHz-es AMD Athlon processzor, míg a negyedik negyedévben a cég mégsem áll meg az 1,6 GHz-nél, hanem piacra dobja a 266 MHz-es rendszerbusszal üzemelő 1,73 GHz-es Athlon processzort is.

Sanders, aki talán még a mai napig nem bocsátotta meg Robert Noyce-nak és Gordon Moore-nak, hogy a hatvanas évek végén nem csábították el őt is a Fairchild Semiconductortól az akkor frissen alakult Intelhez, jó marketingszakemberként nem hagyta ki az alkalmat, hogy vitriolos gúnnyal szapulja a konkurencia jelenlegi zászlóshajóját. Mint mondta, "a Pentium 4 egy gagyi vacak". Az Intelnek egyetlen esélye van a Pentium 4 processzorcsalád életben tartására: minél hamarabb átállni a 0,13 mikronos gyártástechnológiára. Zárójelben jegyezzük meg, hogy - ezt persze Sanders is tudja - az Intel már készen áll a Northwood magos CPU-k megjelentetésére.

Sanders azt is elmondta, hogy a cég a legkorszerűbb drezdai Fab30-as gyárat kizárólag a processzorok, míg a legnagyobb austini Fab25-öt kizárólag flash memóriák gyártására fogja átalakítani. Az AMD úgy tervezi, hogy a harmadik negyedévben sikerül nullszaldósra felküzdeni a pénzügyi eredményeket, míg a negyedik negyedévben újra profitábilis lehet a cég - tette hozzá a még ma is sármos volt marketing doyen.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.