Szerző: Barna József

2001. július 12. 21:40

Gainward: polgárháború a bíróságon

[Email] Körülbelül ilyen dühös arckifejezéssel kereshették fel a leginkább NVIDIA chipekre épülő videokártyáiról ismert Gainward Europe GmbH képviselői ma a müncheni legfelsőbb bíróságot. Történt ugyanis, hogy a cég korábbi igazgatója, Lin kisasszony, miután 2000 szeptemberében elhagyta a vállalatot, 2001 elején egy sajátot hozott létre Procardex Europe GmbH néven. A cég félig kész honlapján a mai napig, vagy éppen mától fogva csak a láthatóan öntudatos hölgy fényképe látható.

A Gainward már az alapítás pillanatában figyelmeztette az újdonsült cég vezetőjét arra, hogy véleményük szerint a Procardex tisztességtelenül meglovagolja a Gainward bejegyzett védjegyének számító CARDEXpert avagy Cardex termékcsalád sikerességét. Lin azonban e vádakat visszautasította, s a Gainward ekkor döntött úgy, hogy korábbi vezetője ellen kártérítési pert indít.

Ma, amikor a cég képviselői azonnali határozathozatalért folyamodtak a müncheni legfelsőbb bírósághoz, Wolf bíró azt a döntést hozta, hogy amennyiben a Procardex tulajdonosa el kívánja kerülni a 250.000 dolláros bírságot vagy az azt esetleg kiváltó hathónapnyi börtönbüntetést, a Procardex márkanév használatát be kell szüntetnie különös tekintettel a számítógép-alkatrészekre és videokártyákra.

Kérdés, hogy e részleges győzelem után a Gainward bepereli-e a francia Informatique Nouvelle Technologie vállalatot, amely többek között ProCardex 2000 néven hoz forgalomba üzleti és irodai programcsomagokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról