:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 12. 17:18

Kompatibilitási problémák miatt csak késve jelennek meg a duál-Athlon MP alaplapok

Az AMD oldalán olvasható dokumentáció szerint inkompatibilis az AMD762 (AMD 760MP) northbridge és a VIA 686B southbridge chip. Ezt a kombinációt használja a TYAN-t leszámítva szinte az összes alaplapgyártó az olcsó duál-Athlon MP alaplapjainál.

Az Ace's Hardware információi szerint ugyan az alaplapgyártók, az AMD és a VIA közös együttműködésben próbálják orvosolni a problémát, de az bizonyos, hogy a nyár végére tervezett duál-Athlon MP alaplapok (MSI K7D Master, Gigabyte GA-7DPXDW, ASUS A7M266-D, ABIT WA-2A) biztosan késve jelennek meg.

Így egyelőre az egyetlen duál-Athlon MP alaplap a TYAN terméke marad, ami viszont méregdrága: közel 500 dollárt (~150.000 Ft) kell érte fizetni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.