Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 12. 11:01

A Mac rajongók megrohamozták az üzleteket az utolsó G4 Cube gépekért

[CNET] Az Apple Computer lúlius 3-án jelentette be, hogy beszünteti a Power Mac G4 Cube konfigurációk gyártását és értékesítését. A bejelentés nyomán a Mac rajongók szinte megrohamozták az üzleteket, hogy elcsípjenek egy darabot az Apple történelméből.

A G4 Cube-nak csak "halála" után sikerült az, ami életében nem: vevőket toborozni. Bár az Apple azonnal levette a gépet online katalógusából, náhány üzletben még kapható a Cube. Aki pedig hoppon marad, az az EBay-en próbál beszerezni egyet a kocka formájú számítógépekből.

Az Apple tavaly ősszel mutatta be a meghökkentő formatervezésű G4 Cube számítógépeket, de a kereslet jóval alulmúlta a várakozásokat. Később csökkentették a gépek árát és bemutattak egy CD-RW meghajtóval szerelt változatot is, de nem tudták felkelteni a vásárlók érdeklődését.

Egy februári konferencián az Apple vezetői bevalották, hogy a valósnál háromszor több G4 Cube értékesítésével számoltak. Sokak szerint az Apple később áttervezve és felújítva újra piacra dobja a Cube-ot, de a vállalat képviselői szerint a közeljövőre nincsenek ilyen terveik.

a címlapról