:

Szerző: roberto

2001. július 12. 10:22

Reaktivate: ActiveX vezérlők a KDE böngészőjében, a Konquerorban

KDE[KDE News] A KDE két fejlesztője (Nikolas Zimmermann és Malte Starostik) a napokban bejelentette a Reaktivate első kiadását. A Reaktivate segítségével a KDE-felhasználók olyan oldalakat is megjeleníthetnek a Konqueror böngészőben, amelyekbe ActiveX vezérlők vannak beágyazva. A Reaktivate mindezt a WINE lib ehhez szükséges infrastruktúráján keresztül képes csak megvalósítani, tehát a futtatáshoz a WINE is szükséges.

Elméletileg a Reaktivate minden ActiveX vezérlővel használható, de valójában nem minden vezérlő működik vele (például Windows Media Player sem). Az Apple QuickTime plugin használhatóvá tételén jelenleg is folyik a munka. Viszont a Macromedia Shockwave Flash 5 rendesen működik, ahogy a Macromedia Shockwave Player 8 is, bár ez utóbbi -- a bejelentés szerint -- néha a WINE saját libje helyett az eredeti msvcrt.dll-t igényli.

A Microsoft ActiveX technológia sokak szerint alapvető biztonsági rés a rendszeren, az AcitiveX vezérlők a futtatásuk során hozzáférhetnek a rendszer minden eleméhez, a registryhez, fájlrendszerhez stb. A Reaktivate esetén hasonló, persze sokkal jobban felügyelhető a helyzet, a vezérlők hozzáférhetnek a WINE összes WinAPI funkciójához, a WINE telepítés számára látható összes fájlhoz és a WINE registryhez.

A Reaktivate forráskódja a KDE CVS-ből tölthető le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.