Szerző: Barna József

2001. július 11. 20:24

Újabb problémák a VIA 686B southbridge-dzsel

[VIAHardware] Meglehetősen rendhagyó módon maga az AMD adott ki részletes inkompatibilitási dokumentációt arról, hogy milyen problémák merülhetnek fel abban az esetben, ha az alaplapgyártók kétprocesszoros Athlon MP rendszereiket az AMD-762 northbridge és a mára már igen elterjedt, ám némileg szeszélyes VIA VT82C686B southbridge kombóra építik.

Feltehetően az AMD mérnökei a kétprocesszoros alaplapok alaposabb tesztelése során fedezték fel a hibákat, hiszen a Computex 2001 kiállításon többek között az MSI is bemutatott e - úgy tűnik - szerencsétlen konstellációra épülő alaplapot. Két alapvető inkompatibilitási problémára derült fény a vizsgálat során:

  • a Write Snoop Complete protokoll eltérő megvalósítása miatt az alaplapok nem felehetnek meg a Microsoft PC-2001 specifikációjának
  • registered DDR memóriamodulok használata esetén adatvesztés történhet a Suspend to RAM energiatakarékos üzemmódba történő váltáskor
Az AMD által közzétett dokumentáció arról árulkodik, hogy e problémák feltehetően nem küszöbölhetőek ki. Ennek ellenére érdemes megvárni, hogy az alaplapgyártók, és az AMD egyik legelkötelezettebb partnere, a VIA miként reagál a problémára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról