:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 11. 12:52

Az Intel átmenetileg beszüntette Pentium III Xeon 900 MHz processzorának gyártását

[EBN] Az Intel megerősítette, hogy beszüntette a legnagyobb teljesítményű szervereke szánt, 2 MByte cache-t tartalmazó 900 MHz órajelű Pentium III Xeon processzorának gyártását.

A kaliforniai chipgyártó vállalat szóvivője szerint laboratóriumi körülmények között olyan hibát találtak a chipben, amely lefagyaszthatja a számítógépeket. Ezért a processzorok szállítását már áprilisban, alig egy hónappal a piaci bevezetés után beszüntették.

Az Intel szóvivője szerint ugyan a felhasználóknál vannak ilyen problémás processzorok, de egyelőre még sehonnan nem jelentették az Intel által a laboratóriumi tesztelés közben felfedezett hibát.

A hiba nem érinti a 700 MHz-es Pentium III Xeon valamint a májusban megjelent Foster magos Xeon chipeket. Az Intel úgy határozott, hogy a gyártósorok vizsgálata és újra beállítása után augusztusban ismét gyártani fogja a 900 MHz-es Pentium III Xeon chipeket, addig pedig a forgaloma került hibás processzorokat a 700 MHz-es verzióval helyettesíti.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.