:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 11. 12:40

Az Asustek havi 200.000 Pentium 4 alaplapot szállít a Dell-nek

[Digi Times] Hosszú várakozás, rengeteg pletyka és előzetesen kiszivárgott értesülés után július 9-én a Dell bejelentette, hogy a tajvani Asustek-re bízza Pentium 4 alaplapjainak gyártását.

A megállapodás értelmében az Asustek augusztustól havi 200.000 Socket478 foglalattal ellátott Pentium 4 alaplapot szállít a Dell-nek. Ez az első eset, hogy a Dell tajvani alaplapgyártóval dolgoztat.

Egyes hírek szerint a Dell még további gyártókapacitást keres Tajvanon. Év végére már az Asustek gyártja majd a Dell alaplapok 30 százalékát, és valószínű, hogy a világ legnagyobb PC-gyártója több nagy alaplapgyártóval is szerződést köt majd.

A helyi viszonyokat jól ismerők szerint a Dell rendkívül válogatós a beszállítói tekintetében és korábban a FIC, az Acer, a Gigabyte és az MSI is megbukott a Dell rostáján.

A PC-piaci árversenyben diktáló Dell-nek mindenképpen szüksége van az olcsó tajvani gyártókapacitásokra. A Dell hordozható gépeket a tajvani Quanta, Compal és az Acer gyártja, a Dell szerverek pedig a Quanta üzemeiben készülnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 03:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.