Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 11. 12:30

Hétfőn debütál az 1 GHz órajelű AMD Duron

[The Inquirer] AMD-hez közeli források jelentése szerint a vállalat jövő héten hétfőn mutatja be legújabb processzorát, az 1 GHz órajelű Duront. Ugyanebben az időpontban az 1 GHz-nél alacsonyabb órajelű Athlon-okat az AMD leveszi a termékpalettájáról, a gyorsab Athlonok árát pedig csökkenti.

Egyes hírek szerint az új Duronok szállítása már két héttel ezelőtt megkezdődött, és a processzorok a viszonteladóknál és disztribútoroknál vannak.

Az 1 GHz-es Duron chipek áráról egyelőre nincs információ, mint ahogy arról sem, hogy mennyivel lesznek olcsóbbak az Athlonok.

Ami az új Athlonokat illeti, az AMD két következő felső kategóriás processzora az 1,53 GHz-es Thunderbird magos Athlon és az 1,4 GHz órajelű Athlon MP lesz, de ezeket a chipeket csak szeptemberben jelentik be.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról