:

Szerző: Vörös Péter

2001. július 10. 20:46

A VeriSign támogatja a .NET-et

[Microsoft] A Microsoft és a VeriSign, az internetes megbízotti szolgáltatások vezető szolgáltatója bejelentették, hogy kiterjesztik a két vállalat közötti, 1996 óta fennálló stratégiai együttműködést. A megállapodás értelmében a VeriSign azonosító és biztonságtechnológiai megoldásaival támogatja a jövőbeli .NET szolgáltatásokat, egyúttal alkalmazza is a Microsoft .NET technológiáját Internet-alapú megbízotti szolgáltatásai körében.

A stratégiai fontosságú együttműködés részeként a VeriSign támogatni fogja a jelenleg "Hailstorm" kódnéven ismert .NET-szolgáltatások alapját képező Passport egyszeri bejelentkeztető és azonosító rendszert, éppúgy, mint a Hailstorm értesítő technológiáját. A Hailstorm felhasználó-központú XML-alapú webes szolgáltatások összessége, mely lehetővé teszi a fejlesztők számára olyan megoldások létrehozását, melyek az Interneten keresztül egymással zökkenőmentesen együttműködnek s ily módon még jobban alkalmazkodnak az egyedi felhasználói igényekhez.

A Microsoft és a VeriSign megállapodott a jövőbeli .NET-es szolgáltatások továbbfejlesztésében, elsősorban a felhasználói biztonsággal és az adatok titkosságával kapcsolatos magas szintű elvárások szem előtt tartásával. A közös fejlesztőmunka keretében a Microsoft támogatni fogja a VeriSign kiszolgáló oldali digitális tanúsítványait, hogy segítsen azonosítani és menedzselni a kapcsolatot azokkal az alkalmazásfejlesztőkkel, akik Hailstorm-szolgáltatásokat használnak.

A VeriSign szerveroldali digitális tanúsítványai biztosítják, hogy az intelligens ügyfélprogramokból küldött információk erős titkosítás révén személyesek és bizalmasak maradjanak. Az üzleti felhasználók számára mindez az elküldött információk legmagasabb fokú sértetlenségét jelenti, ügyfeleik számára pedig azt a biztos tudatot, hogy az általuk használt XML szolgáltatások hitelesek, megbízhatóak.

Az együttműködő felek megegyeztek, hogy a közeljövőben együtt dolgoznak a VeriSign Personal Trust Agent technológiájának a Microsoft Passporthoz történő integrálásán. A Personal Trust Agent olyan személyre szabható mikrokliens, mely intuitív eszköztár a digitális azonosító adatok és az egyéni beállítások menedzseléséhez.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 19:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.