Szerző: Barna József

2001. július 10. 13:13

Angol legenda: mivel hódíthatja meg a Windows XP a gamereket?

A GameSpot UK oldalaira felkerült egy igen informatív interjú Mark Crofttal, a Windows divízió termékmenedzserével, mely leginkább arra van kihegyezve, hogy vajon milyen előnyökkel járhat a játékosos számára az október végén megjelenő Windows XP operációs rendszerre történő átállás. Íme egy a számtalan kérdés/válasz páros közül:
GSUK: Milyen egyéb szolgáltatásokból profitálhatnak majd a játékosok?

MC: Nos, valószínűleg a leginkább ütős új szolgáltatás a dual processzor-támogatás. [...] Kétségtelenül a játékosok, ahogy bármely más teljesítményigényes munkát végző felhasználó, jelentős teljesítménynövekedésre számíthat, mivel az operációs rendszer a két processzor között osztja meg a feladatokat. Természetesen a teljesítmény nem kétszereződik meg csupán azért, mert két processzort használunk, de általánosságban elmondható, hogy nagyjából másfélszeres teljesítménynövekedésre lehet számítani. Ezt azonban csak a Windows XP Professional verzió támogatja.

A teljes interjú a GameSpot oldalán olvasható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról