:

Szerző: Vörös Péter

2001. július 10. 09:20

A BEA Systems és az IBM uralja az alkalmazáskiszolgáló piacot

[CNET, Reuters] Az IDC piackutató cég szerint 2000-ben a BEA Systems és az IBM vezette az alkalmazáskiszolgáló piacot. Az IDC adatai azt mutatják, hogy a BEA a piaci forgalom 18%-át szerezte meg, a második helyen az IBM végzett 15%-kal, a Sun lett a harmadik 8%-kal.

Az előzetes várakozásokkal szemben az alkalmazáskiszolgáló szoftverek piaca jelentősen növekedett tavaly: az iparág növekedése 128%-os volt, a bevételek elérték a 2,2 milliárd $-t, szemben 1999-cel, amikor a piac 110%-kal 957 millió $-ra nőtt.

Steve Garone, az IDC alelnöke megjegyezte, hogy "a gyártóknak olyan e-üzleti platformot kell nyújtani, amely tartalmazza az összes olyan funkciót, amely szükséges az e-üzleti alkalmazások elkészítéséhez és bevezetéséhez, ennek az alapja az alkalmazáskiszolgáló szoftverplatform [...] a BEA és az IBM egyaránt megértette ezt a követelményt."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.