Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 9. 12:12

A tajvani gyártók eladásaiban egyre nagyobb súlyt kapnak a Pentium 4 alaplapok

A Pentium 4 processzorok és alaplapok eladásainak első negyedéves gyengélkedése után az Intel jelentősen csökkentette a chipek árát és a kereslet felélénkült.

Míg az év elején a nagy alaplapgyártók csak párezer Pentium 4 alaplapot adtak el havonta, a második negyedévben az értékesítés 10 százalékát tették ki a Pentium 4 alaplapok.

Az utóbbi két hétben az ASUS eladásaiban már több, mint 18 százalékos súllyal szerepeltek a Pentium 4 alaplapok, a Gigabyte pedig nemrégiben kapott egy nagyvolumenű megrendelést a legnagyobb kínai számítógépgyártótól, a Legend Holdings-tól.

A Pentium 4 processzorok és a Rambus DRAM memóriák árának csökkenése egyre nagyobb keresletet eredményezett és a Pentium 4 alaplapok egyre olcsóbbak lettek. A világ jelenlegi legnagyobb alaplapgyártójának, az ECS-nek a Pentium 4 alaplapjai már 100 dollárnál is kevesebbe kerülnek átlagosan.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról