Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 9. 12:12

A tajvani gyártók eladásaiban egyre nagyobb súlyt kapnak a Pentium 4 alaplapok

A Pentium 4 processzorok és alaplapok eladásainak első negyedéves gyengélkedése után az Intel jelentősen csökkentette a chipek árát és a kereslet felélénkült.

Míg az év elején a nagy alaplapgyártók csak párezer Pentium 4 alaplapot adtak el havonta, a második negyedévben az értékesítés 10 százalékát tették ki a Pentium 4 alaplapok.

Az utóbbi két hétben az ASUS eladásaiban már több, mint 18 százalékos súllyal szerepeltek a Pentium 4 alaplapok, a Gigabyte pedig nemrégiben kapott egy nagyvolumenű megrendelést a legnagyobb kínai számítógépgyártótól, a Legend Holdings-tól.

A Pentium 4 processzorok és a Rambus DRAM memóriák árának csökkenése egyre nagyobb keresletet eredményezett és a Pentium 4 alaplapok egyre olcsóbbak lettek. A világ jelenlegi legnagyobb alaplapgyártójának, az ECS-nek a Pentium 4 alaplapjai már 100 dollárnál is kevesebbe kerülnek átlagosan.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról