:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 9. 12:12

Acer DVD-olvasó kerül a Microsoft Xbox konzolba?

[Digi Times] A PC-piac gyengélkedése természetesen a DVD-olvasók gyártóinak sem kedvez, de a vállalatok úgy néz ki, feltalálják magukat és a játékkonzolok felé fordulnak. Ugyanis egy modern konzol már szinte elképzelhetetlen DVD-lejátszó nélkül.

Jól értesült ázsiai hírforrások tudni vélik, hogy az Acer Communications & Multimedia DVD-meghajtókat gyárt majd a Microsoft Xbox játékgépébe. A pletykák szerint az idén piacra kerülő konzolok 10-15 százalékában Acer DVD-olvasó lesz.

A Microsoft ebben az évben 1-1,5 millió Xbox értékesítését tervezi, így az Acernek 150-225 ezer DVD-re lehet megrendelése. Azonban a vállalat nem kommentálta ezeket a felvetéseket.

2001 első felében az Acer Communications & Multimedia havi 300 ezer DVD-olvasót adott el. Az év második felében ez várhatóan havi 400 ezerre emelkedik majd, nem számítva a Microsoft-tól kapott megrendelést, ami egyelőre nem hivatalos így a statisztikákban sem szerepel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.