Szerző: Barna József

2001. július 7. 15:43

Az NVIDIA NV25 csak jövő év tavaszán jelenik meg?

[The Inquirer] Úgy tűnik, az NVIDIA feladja azt a korábbi agresszív piaci stratégiáját, melynek során hat havonta új gyorsítóchipek megjelentetésével kergette őrületbe a konkurenciát. A jelenlegi tervek szerint ugyanis ebben az évben már csak a GeForce3 (NV20) chip 128 Mbyte-nyi memóriát támogató, magasabb órajelű változatai jelennek majd meg, és esetleg egy GeForce3 MX sorozat.

Az új generációs NV25 csak 2002 tavaszának környékén várható. Azonban a pletykák szerint ez a chip is csupán egy újabb Vertex Shader egység tekintetében különbözik - az esetleges magasabb működési frekvencián túl - a jelenlegi GeForce3-tól. Azaz tulajdonképpen az Xbox videochipje válik hozzáférhetővé az otthoni felhasználók számára.

Minthogy a DirectX 9 megjelenése csak jövő év tavasza után várható, valószínűnek tűnik, hogy az NV25 az Xboxban is használatos továbbfejlesztett DirectX 8.1-et támogatja majd.

Szólj hozzá a fórumban!

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról