:

Szerző: Barna József

2001. július 7. 15:02

Cool csomagolást kapnak a VIA C3 processzorok

[VIA] A VIA tegnap jelentette be, hogy dizájnosabb csomagolásban vásárolhatóak meg mostantól az új generációs C3 processzorok. A doboz a CPU-n kívül egy csapágyas hűtőventilátor, -borda kombót, valamint egy többnyelvű kézikönyvet is tartalmaz. A dobozos processzorokra a VIA 3 éves korlátozott garanciát vállal.

Kétségtelen tény, hogy a legnagyobb tajvani chipgyártó az esztétikum terén eddig messze le volt maradva észak-amerikai riválisaitól. Ám az utóbbi időben - amint azt a cég új arculatú honlapja is mutatja - egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a megjelenésre is. A tengerkék színű doboz a tervezők szándékai szerint a VIA C3 processzor alacsony hőtermelését, hűvös működési paramétereit próbálja vizuálisan megjeleníteni.

Amint az ismeretes, a 0,13 és 0,15 mikronos technológiával gyártott C3 széria jelenleg a világ legkisebb x86-os processzormagja címével dicsekedhet a maga 52 mm2-es méretével. Minthogy szerkesztőségünknek is sikerült beszereznie egy 733 MHz-es példányt, hamarosan egy összehasonlító teszt formájában be is mutatjuk, hogy milyen területeken használható sikerrel a leginkább alacsony fogyasztói ára okán vonzó CPU.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.