:

Szerző: Barna József

2001. július 6. 17:55

Megjelenés előtt álló ABIT alaplapok: előtérben az Intel

[x-bit labs] Amint az várható volt, ez év második félévétől kezdve az alaplapgyártók - a Pentium 4 régen várt sikerében bízva - jelentős hangsúlyt fektetnek majd az Intel platform támogatására. Hiszen a Brookdale és talán a VIA P4X266 chipkészletek megjelenése végre megfizethetővé teszi az otthoni felhasználók számára a jelenleg méregdrága Pentium 4-es rendszereket. Talán az sem véletlen, hogy az AMD, látva ezt a tendenciát, némileg dinamikusabb processzor-útitervvel jelentkezett.

Az MSI után most az ABIT hamarosan megjelenő inteles alaplapjairól szivárogtak ki információk:

  • BL7 és BL7-RAID típusjellel augusztusban várható a cég i845-ös chipkészletre épülő Socket 478-as foglalatba illeszkedő Pentium 4 CPU-kat támogató alaplapja. A tervek szerint a board 1 4x AGP, 6 PCI és 1 CNR bővítőhellyel rendelkezik majd, valamint 3 memóriafoglalatába maximum 3 Gbyte PC133 SDRAM helyezhető. A RAID-es verzión az ABIT-tól már megszokott HighPoint vezérlő is helyet kap. E családnak lesz egy, régebbi processzorokat támogató Socket 423-as verziója is, BH7 néven.

  • szeptemberben jelenik meg a TH7-II és TH7-II-RAID i850 chipkészletre épülő, Socket 478 foglalatba illeszkedő Pentium 4 processzorokat támogató alaplapcsalád. Jellemzői: 4 RIMM memóriafoglalat (maximum 2 Gbyte PC800 RDRAM), 1 4x AGP, 5 PCI és 1 CNR slot. Ezen túlmenően 4 USB 2.0 szabványnak megfelelő port, valamint a Debug LED diagnosztikai rendszer is megtalálható lesz a lapokon.

  • negyedik negyedévben várható a VIA P4X266 chipkészletre épülő DDR memóriamodulokat támogató Socket 478-as Pentium 4 alaplap, melynek típusjele egyelőre ismeretlen. A RAID vezérlővel ellátott board 1 4x AGP, 6 PCI slottal, valamint 4 USB porttal rendelkezik majd.
  • Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

    a címlapról

    Hirdetés

    Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

    2024. április 26. 20:36

    A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.