Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 6. 09:17

Az AMD negyedéves nyeresége az előrejelzett szint 20 százalékát sem éri el !

Az AMD csütörtökön este arra figyelmeztette befektetőit, hogy a július elsején véget ért második negyedév nyeresége csupán a töredéke lesz a várt szintnek. A chipgyártó a mikroprocesszorok és flash memóriák alacsony árával indokolta a profit visszaesését.

Az AMD tegnapi közleménye szerint a részvényenkénti nyereség mindössze 3-5 cent lesz, szemben az elemzők 27 centes előrejelzéseivel. Az első negyedévben a nyereség részvényenként 37 cent volt, egy évvel ezelőtt a cég részvényenként 61 centes profitot termelt.

Az AMD a bevételi adataival is alulmúlta az elemzők várakozásait. A cég becslései szerint a forgalom 985 millió dollár lesz, a First Call/Thomson Financial 1,08 milliárdos előrejelzéseivel ellentétben. Az első negyedév végén az AMD a második negyedévre 10 százalékos forgalomcsökkenést prognosztizált, de valójában a bevétel 17 százalékkal esett vissza. Az AMD első negyedéves bevétele 1,19 milliárd dollár volt.

A chipgyártó a PC-piac visszaesése ellenére rekordmennyiségű Athlon és Duron processzort adott el ebben a negyedévben. A pontos pénzügyi adatokat július 12-én hozzák nyilvánosságra.

 • Szólj hozzá a fórumban!
 • a címlapról

  gépek hálózata

  7

  Kell az 5G az eSIM-áttöréshez

  2021. március 3. 10:42

  A fizikai SIM a kisebb szenzoroknál, okoseszközöknél már nem praktikus, és ilyenből egyre több lesz.