Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 6. 09:17

Az AMD negyedéves nyeresége az előrejelzett szint 20 százalékát sem éri el !

Az AMD csütörtökön este arra figyelmeztette befektetőit, hogy a július elsején véget ért második negyedév nyeresége csupán a töredéke lesz a várt szintnek. A chipgyártó a mikroprocesszorok és flash memóriák alacsony árával indokolta a profit visszaesését.

Az AMD tegnapi közleménye szerint a részvényenkénti nyereség mindössze 3-5 cent lesz, szemben az elemzők 27 centes előrejelzéseivel. Az első negyedévben a nyereség részvényenként 37 cent volt, egy évvel ezelőtt a cég részvényenként 61 centes profitot termelt.

Az AMD a bevételi adataival is alulmúlta az elemzők várakozásait. A cég becslései szerint a forgalom 985 millió dollár lesz, a First Call/Thomson Financial 1,08 milliárdos előrejelzéseivel ellentétben. Az első negyedév végén az AMD a második negyedévre 10 százalékos forgalomcsökkenést prognosztizált, de valójában a bevétel 17 százalékkal esett vissza. Az AMD első negyedéves bevétele 1,19 milliárd dollár volt.

A chipgyártó a PC-piac visszaesése ellenére rekordmennyiségű Athlon és Duron processzort adott el ebben a negyedévben. A pontos pénzügyi adatokat július 12-én hozzák nyilvánosságra.

  • Szólj hozzá a fórumban!
  • Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

    a címlapról