Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 5. 12:45

Enyhén nőtt a tajvani alaplapok iránti kereslet, de a piac az i845-re vár

[Digi Times] A kiskereskedelmi alaplapeladások májusi visszaesése után a tajvani gyártók júniusra végre összeszedték magukat. Az európai és kínai kereslet élénkülése nyomán az Asustek és a Gigabyte által eladott alaplapok mennyisége is nőtt. Ezzel szemben az MSI és az ECS által értékesített alaplapok száma enyhén csökkent.

Előzetes becslések szerint az Asustek júniusban 900 ezer alaplapot adott el, ami 13 szézalékkal magasabb a májusi szintnél. A Gigabyte eladásai júniusra 6 százalékkal 750 ezer alaplapra emelkedtek. Az említett két cég nyomott árai miatt az MSI eladásai 35 ezer darabbal 700 ezerre csökkentek, az ECS pedig 1,1 millióról 1 millióra esett vissza.

A versenyképes árak fenntrtása miatt az Asustek és a Gigabyte is kiadott olcsó SiS chipkészletes alaplapokat. Az alacsony ár és az Asustek valamint a Gigabyte jól csengő márkaneve miatt ezek az alaplapok nagyon sikeresek lettek a disztribútorok és a kisbb rendszerintegrátorok körében.

A gyártók egybehangzó véleménye szerint az i845 alaplapok küszöbön álló megjelenése miatt fogy ilyen kevés alaplap. A várakozások szerint az i845 chipkészletes alaplapok augusztusi megjelenése után a piac ismét megélénkül és az eladások nőni fognak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról