:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 4. 12:05

Négy nagy mobiltelefongyártó fogott össze a mobil játékok fejlődése érdekében

[Ericsson] Az Ericsson, a Motorola, a Nokia és a Siemens ma indított el a Mobile Games Interoperability (MGI) Forum kezdeményezést, melynek célja, hogy a mobilos játékokhoz - a mobil hálózatok szerverein működő -, egymással kompatibilis specifikációkat készítsen. Ennek köszönhetően lehetővé válik, hogy vezeték nélküli hálózatokon terjedjenek tovább játékok, amelyeket aztán különböző mobil készüléken játszhatnak a felhasználók.

Az MGI Forum elődje az "Universal Mobile Games Platform" kezdeményezés volt, melyet márciusban jelentett be az Ericsson, a Motorola és a Siemens IC Mobile. Az MGI Forum létrehozásával a 4 alapító tag a mobil játékok ágazatát szeretné még erőteljesebben támogatni. Ennek keretében még több un. API készül, amely lehetővé teszi az új játékok kifejlesztését és vezeték nélküli hálózatokon való alkalmazását.

A kezdeményezés célja, hogy az egész világon elfogadott nyílt szabvány készüljön, melyet a játékfejlesztők szívesen felhasználnak. Ezért a mobil játékok készítésével és terjesztésével foglalkozó összes vállalkozást szívesen látnak a fórum tagjaiként.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.