:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 4. 11:25

Az Apple beszünteti a G4 Cube számítógépek gyártását

[CNET] Az Apple egy éven keresztül küszködött a Power Mac G4 Cube számítógépek eladásaival és most úgy döntött, nem gyártja tovább ezt a típust.

Korábban már jeleztük, hogy a gépek nem voltak kaphatók a disztribútoroknál, ekkor indult meg a találgatás, hogy az Apple beszünteti a gyártást, vagy egy átdolgozott, felfrissített modellt ad ki.

"A G4 Cube tulajdonosok szeretik a gépüket, de a vásárlók nagyrésze inkább a torony kivitelű Power Mac lkonfigurációkat választota" - mondta az Apple alelnöke Phil Schiller.

Bár a gép egyedi megjelenése kivívta a szakma elismerését, az értékesítési volumen a várakozások alatt maradt. Az Apple februárban végül bevallotta, hogy a valósnál háromszor több G4 Cube eladásával számolt.

A gyártó szerint elképzelhető, hogy egy későbbi időpontban áttervezik és újraélesztik ezeket a gépeket, de egyelőre nincsenek konkrét terveik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.