Szerző: roberto

2001. július 4. 12:24

A SuSE CD-s tűzfalat adott ki a vállalati felhasználók számára

[Enterprise LinuxToday] Könnyen telepíthető és karbantartható, biztonságos tűzfalat adott ki a SuSE. A SuSE Linux Firewall on CD hivatalos bemutatója a stuttgarti LinuxTage Expón lesz ezen a héten. A rendszer sajátossága, hogy a SuSE LiveEval verziókhoz hasonlóan közvetlenül CD-ről bootolható, így a tűzfal-funkciókat ellátó szoftverek nem manipulálhatóak. A tűzfal konfigurációs fájljai, például a ipchains packet filter beállítások, akár egy floppyra is elhelyezhetőek. A két CD-ből álló szett második CD-jén található a Firewall Administration System, amellyel egyszerűen és gyorsan konfigurálható akár több tűzfal is. A rendszer folyamatosan ellenőrzi, elemzi és naplózza a hálózati forgalmat, ideális megoldás vállalati hálózatokhoz.

SuSE[Enterprise LinuxToday] Könnyen telepíthető és karbantartható, biztonságos tűzfalat adott ki a SuSE. A "SuSE Linux Firewall on CD" hivatalos bemutatója a stuttgarti LinuxTage Expón lesz ezen a héten. A rendszer sajátossága, hogy a SuSE LiveEval verziókhoz hasonlóan közvetlenül CD-ről bootolható, így a tűzfal-funkciókat ellátó szoftverek nem manipulálhatóak. A tűzfal konfigurációs fájljai, például a ipchains packet filter beállítások, akár egy floppyra is elhelyezhetőek. A két CD-ből álló szett második CD-jén található a "Firewall Administration System", amellyel egyszerűen és gyorsan konfigurálható akár több tűzfal is. A rendszer folyamatosan ellenőrzi, elemzi és naplózza a hálózati forgalmat, ideális megoldás vállalati hálózatokhoz.

A két CD-ből, egy 500 oldalas kézikönyvből és a harminc napra szóló telepítési tanácsadásból álló csomag ára nettó 429 font, a magyarországi forgalmazásról egyelőre nincs hírünk. (A hír megjelenése óta a SuSE Magyarország is kiadta a termékre vonatkozó sajtóközleményét, amelyben az szerepel, hogy "a termék áráról és elérhetőségéről disztribútorainknál érdeklődhetnek, egyéb kérdéseiket az business@suselinux.hu címre írhatják meg".)

a címlapról

gépek hálózata

5

Kell az 5G az eSIM-áttöréshez

2021. március 3. 10:42

A fizikai SIM a kisebb szenzoroknál, okoseszközöknél már nem praktikus, és ilyenből egyre több lesz.