Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 2. 14:23

Az Intel bemutatta 1,8 és 1,6 GHz-es Pentium 4 processzorait

[Mmd] Az Intel Corporation a mai napon bemutatta asztali számítógépekhez kifejlesztett, legnagyobb teljesítményű mikroprocesszorát: az 1,8 GHz-es Intel Pentium 4 processzort. A vállalat egyúttal azt is bejelentette, hogy a processzor 1,6 GHz-es változata is kereskedelmi forgalomba kerül.

A számítógépgyártók hamarosan világszerte megkezdik a máris kapható új Intel chipek beépítését rendszereikbe. Az új processzormodell minden korábbi változathoz képest nagyobb teljesítményt biztosít az asztali gépek felhasználói számára. A processzor 2 GHz-es verzióját az Intel a következő negyedévben készül piacra dobni.

"Az új processzorok segítségével tovább szélesíthetjük teljesítmény- és árkínálatunkat" - nyilatkozta Louis Burns, a Desktop Platforms Group elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója. "A Pentium 4 processzorok gyors terjedése minden bizonnyal tovább folytatódik, hiszen e rendkívüli teljesítményszint birtokában mind ügyfeleink, mind pedig a szoftverszállítók komoly előnyökre számíthatnak."

A SPEC CPU 2000 benchmarkra épülő mérések alapján ma az 1,8 GHz-es Pentium 4 az Intel legnagyobb teljesítményű, asztali gépekhez tervezett processzora. Az új processzor a SPECint_base2000 benchmark szerint az eddigi legmagasabb értéket, 596 pontot kapott asztali számítógépekhez tervezett processzorok kategóriájában, és 618 pontos eredményt ért el a SPECfp_base2000 benchmark szerint.

Az Intel nagy volumenű, 0,18-mikronos feldolgozási technológiája alapján gyártott 1,8 GHz-es és 1,6 GHz-es Pentium 4 processzorok - ezer darabra vetítve - 562 illetve 294 USA dolláros áron már most is megrendelhetők. Közvetítő kereskedői, valamint Premier Provider partnerei részére az Intel "dobozolt" változatban is forgalmazza az új processzort, így a végfelhasználók rövid időn belül hozzájuthatnak a Pentium 4-en alapuló rendszerekhez.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról