Szerző: Barna József

2001. július 1. 22:59

Szerverek VIA C3 processzorral

[VIAHardware] A VIA a hétvégén meglepő bejelentést tett: a New York-i központú Rauch Medien nevű cég, mely szervermegoldásokat fejleszt, új generációs GreenServ néven futó energiatakarékos és nagy teljesítményű szervercsaládját VIA C3 processzorokra építi. A bejelentés természetesen komoly jelentőséggel bír a legnagyobb tajvani chipgyártó számára, hiszen ezzel processzorainak megbízhatóságát legitimálhatja.

A Rauch Medien elsősorban rendkívül alacsony energiafogyasztása miatt voksolt a C3 sorozatra. A cég állítása szerint a VIA C3 CPU-ra épülő GreenServ a hagyományos szerverek áramfelvételének kevesebb, mint egynegyedét igényli, s így hőkibocsátása is jelentősen alacsonyabb.

A Rauch becslései szerint New York és a Szilícium-völgy körzetében, ahol az üzleti felhasználók 17 cent körüli összeget fizetnek egy kilowattóráért, egy teljes rack (42 darab) szerver üzemeltetésének költsége 7824 dollárra rúg. Ugyanez az érték egy GreenServ rack esetében 75%-kal alacsonyabb.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.