:

Szerző: roberto

2001. június 30. 13:51

Előfordulhat, hogy az eddig kizárólag Intel-alapú számítógépeket gyártó Dell kínálatába AMD-alapú gépek is bekerülhetnek?

[CNET] Előfordulhat, hogy az eddig kizárólag Intel processzorokkal ellátott számítógépeket szállító Dell ajánlatába AMD processzoros gépek is bekerülnek? A világ jelenlegi legnagyobb PC-gyártója, a Dell az egyetlen olyan jelentősebb észak-amerikai PC-gyártó, amely kizárólag Intel processzorokat használ. A többiek, a Compaq Computer, a Gateway, a Hewlett-Packard, az IBM használják az AMD chipeket is.

DELL[CNET] Előfordulhat, hogy az eddig kizárólag Intel processzorokkal ellátott számítógépeket szállító Dell ajánlatába AMD processzoros gépek is bekerülnek? A világ jelenlegi legnagyobb PC-gyártója, a Dell az egyetlen olyan jelentősebb észak-amerikai PC-gyártó, amely kizárólag Intel processzorokat használ. A többiek, a Compaq Computer, a Gateway, a Hewlett-Packard, az IBM használják az AMD chipeket is.

A Dell nemrég olyan kérdőívvel kereste meg vásárlóit, amelyben feltették azt a kérdést is, hogy "ha két mindenben azonos tudású számítógép közül kellene választania, de az egyikben az AMD Athlon, a másikban pedig az Intel Pentium III 1GHz-es processzora működne, és az AMD-s konfiguráció ára 1049 dollár, míg az inteles 1099 dollárba kerülne, akkor melyiket választaná?"

A Dell képviselői egyelőre csak úgy nyilatkoztak az ügyről, hogy ez nem több, mint egy piaci felmérés, mindig is kiértékelték a rendelkezésre álló technológiákat.

Bizonyos szakértők szerint azonban egyáltalán nem volna meglepő, ha a Dell Dimension PC termékvonalában Athlon és Duron processzoros gépek jelennének meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.