Szerző: roberto

2001. június 28. 19:29

Szabad Szoftver Díj 2001 -- jelöltek kerestetnek

[LinuxToday] A GNU Projekt jelölteket keres a 2001-es Szabad Szoftver Díjra. A díjat olyan embereknek adományozzák, akik különösen sokat tettek a szabad szoftverek fejlesztésért vagy fejlődésért. Bármilyen ezirányú tevékenységgel nevezhetőek emberek, legyen az programírás, újságírás, útmutatók vagy dokumentációk írása. A díjjal a szabad szoftverek világának fejlődéséhez hosszú távon hozzájáruló személyek érdemeit ismerik el, nem pedig vállalati érdemeket, de vállalati alkalmazottak is jelölhetőek.

GNU[LinuxToday] A GNU Projekt jelölteket keres a 2001-es Szabad Szoftver Díjra. A díjat olyan embereknek adományozzák, akik különösen sokat tettek a szabad szoftverek fejlesztésért vagy fejlődésért. Bármilyen ezirányú tevékenységgel nevezhetőek emberek, legyen az programírás, újságírás, útmutatók vagy dokumentációk írása. A díjjal a szabad szoftverek világának fejlődéséhez hosszú távon hozzájáruló személyek érdemeit ismerik el, nem pedig vállalati érdemeket, de vállalati alkalmazottak is jelölhetőek.

Az olyan emberek, mint Richard Stallman, Linus Torvalds, Larry Wall, Miguel de Icaza, Donald Knuth vagy Brian Paul, akik már megkapták ezt vagy valamilyen hasonló díjat, nem nevezhetőek.

A jelöléseket az award-nominations@gnu.org címen várják a szervezők, a határidő 2001. augusztus 15-e. A levél címében a jelölt nevét kérik feltüntetni, a levél maximum 40 soros szövegében pedig azt kell megindokolni, hogy miért fontos az a munka, amit a jelölt végzett a szabad szoftverekért. Az indoklás után fel kell tüntetni, hogy hol található a jelölt által írt szoftver vagy egyéb munka.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról