Szerző: Vörös Péter

2001. június 28. 11:25

Tandberg: az első félmagasságú DLT meghajtó

[Axico] Tandberg Data bejelentette a legújabb Tandberg ValueSmart Tape 80 DLT meghajtót. Ennek a szalagos egységnek érdekessége, hogy az eddig készített DLT meghajtók FH (Full-Height) magasságúak voltak, míg az új típus HH (Half-Height) magasságú, azaz csak egy CD meghajtónak megfelelő méretű helyet foglal el a PC illetve szerver házban. Ez a megoldás a gyakran szűknek bizonyuló házak jobb kihasználását teszi lehetővé.

Paramétereit tekintve megegyezik a már megismert DLT1 meghajtóval, ami 40/80GB tároló kapacitást, 3/6MB/s adatátviteli sebességet jelent. A legtöbb operációs rendszerhez könnyen illeszthető.

A rendszer lefelé kompatibilis, mivel a DLTVI formátumot használja, olvassa az elterjedt és közkedvelt DLT4000 és a DLT1 meghajtókkal írt kazettákat, valamint a nemrég megjelent SuperDLT220 olvassa az új meghajtó által rögzített adatokat.

Alkalmazását a cég egyaránt ajánlja munkaállomásokhoz és szerverekhez. Teljesítményéhez és méretéhez igen kedvező ár társul, így kemény ellenfele lesz a többi gyártó szalagos meghajtóinak. Külső és belső változatban rendelhető július végétől.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról