:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 27. 14:42

A VIA biztos a P4X266 chipkészlet és a DDR SDRAM sikerében

[Digi-Times] A VIA elnök-vezérigazgatója Wen-chi Chen a vállalat részvényeseinek éves gyűlésén meglehetősen magabiztosan nyilatkozott a P4X266 chipkészlet és a DDR SDRAM jövőbeli sikereit illetően.

Az elnök szerint egyelőre lehetetlen megjósolni, hogy a második félév során talpraáll-e a PC-ipar, de bárhogy is legyen, a VIA a harmadik negyedévben mindenképpen piacra dobja P4X266 chipkészletét, amely Intel Pentium 4 processzorokat és DDR SDRAM memóriát támogat.

Chen továbbá kijelentette, hogy egyértelműen a DDR SDRAM a jövő memóriaszabványa, annak ellenére, hogy a Rambus DRAM ára és az Intel i850 chipkészletes alaplapok ára folyamatosan csökken. A VIA elnöke szerint a P4X266 chipkészlet és a DDR SDRAM memória nem csak árban, hanem teljesítményben is kedvezőbbet nyújt az Intel i850+RDRAM kombinációjánál, és a VIA chipkészlete megadhatja a kegyelemdöfést a Rambus DRAM-nak a piacon.

A VIA továbbra is tárgyalásokat folytat az Intellel a Pentium 4 chipkészletekről. A VIA egyelőre nem jogosult a Pentium 4 processzorokhoz chipkészleteket gyártani illetve forgalmazni.

Az Intel chipsetek legnagyobb vásárlói, a nagy tajvani alaplapgyártók ezért egyelőre ódzkodnak bármiféle kijelentést tenni a VIA P4X266-tal kapcsolatban. Valószínű ezért, hogy a VIA először a kisebb alaplapgyártók támogatására számít. Ha ezek a gyártók olcsón kínálják majd VIA P4X266 chipkészletes alaplapjaikat, a nagy gyártók könnyen szorult helyzetbe kerülhetnek és az Intel végül beadhatja a derekát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.