Szerző: Barna József

2001. június 26. 19:10

A PowerVR nem adja fel: nagyteljesítményű 3D-gyorsítók várhatóak a jövőben

[Email] Az Imagination Technologies, a PowerVR-szabadalmak tulajdonosa és az STMicroelectronics, Európa legnagyobb félvezetőgyártó cége ma bejelentette, hogy a továbbiakban is együttműködnek a PC-s piacra szánt nagyteljesítményű videokártyák kifejlesztésében és gyártásában. A KYRO és KYRO II chipek sikerességére alapozva a két cég továbbra is együtt dolgozik a következő generációs grafikus chipek, a PowerVR Series4 (KYRO III) és PowerVR Series 5 chipek fejlesztésén.

Az 1999-ben létrejött szövetség tehát tovább folytatódik, ami mindenképpen jó hír azok számára, akik attól tartottak, hogy a grafikus piaci szereplők fokozatos megfogyatkozásával a jelenleg a világ nagy részén domináns szerepben lévő NVIDIA egyeduralma várható.

Hossein Yassaie, az Imagination Technologies elnök-vezérigazgatója így kommentálta a hírt: "Az ST révén a KYRO az egyik legdinamikusabban fejlődő márkánévvé vált a piacon, amely életképes alternatívát nyújt versenytársaink nyers erőre építő technológiáival szemben. Az, hogy az ST elkötelezte magát a PowerVR Series4 és Series5 termékek mellett, garancia arra, hogy a KYRO grafikuskártya-család a jövőben is kimagasló teljesítménnyel, tulajdonságokkal, valamint egyedülálló ár-teljesítmény viszonnyal rendelkezik majd."

Amint az ismeretes, a KYRO és KYRO II chipes videokártyák rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek a jelentős vásárlóerővel rendelkező Távol-Keleten.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.