:

Szerző: Barna József

2001. június 26. 19:10

A PowerVR nem adja fel: nagyteljesítményű 3D-gyorsítók várhatóak a jövőben

[Email] Az Imagination Technologies, a PowerVR-szabadalmak tulajdonosa és az STMicroelectronics, Európa legnagyobb félvezetőgyártó cége ma bejelentette, hogy a továbbiakban is együttműködnek a PC-s piacra szánt nagyteljesítményű videokártyák kifejlesztésében és gyártásában. A KYRO és KYRO II chipek sikerességére alapozva a két cég továbbra is együtt dolgozik a következő generációs grafikus chipek, a PowerVR Series4 (KYRO III) és PowerVR Series 5 chipek fejlesztésén.

Az 1999-ben létrejött szövetség tehát tovább folytatódik, ami mindenképpen jó hír azok számára, akik attól tartottak, hogy a grafikus piaci szereplők fokozatos megfogyatkozásával a jelenleg a világ nagy részén domináns szerepben lévő NVIDIA egyeduralma várható.

Hossein Yassaie, az Imagination Technologies elnök-vezérigazgatója így kommentálta a hírt: "Az ST révén a KYRO az egyik legdinamikusabban fejlődő márkánévvé vált a piacon, amely életképes alternatívát nyújt versenytársaink nyers erőre építő technológiáival szemben. Az, hogy az ST elkötelezte magát a PowerVR Series4 és Series5 termékek mellett, garancia arra, hogy a KYRO grafikuskártya-család a jövőben is kimagasló teljesítménnyel, tulajdonságokkal, valamint egyedülálló ár-teljesítmény viszonnyal rendelkezik majd."

Amint az ismeretes, a KYRO és KYRO II chipes videokártyák rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek a jelentős vásárlóerővel rendelkező Távol-Keleten.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.