Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 25. 12:59

Az Iomega új Zip 100MB USB hordozható meghajtója nem igényel tápkábelt

Az Iomega a holnap kezdődő TechXY NY kiállításon mutatja be legújabb Zip meghajtóját, amely 100 MByte kapacitású lemezeket kezel és a működéséhez szükséges energiát az USB kábelen keresztül veszi fel. Így nincsen szükség több kábelre, a készülék könnyebben hordozható és egyszerűbben telepíthető.

Az új meghajtó lényegesen kisebb és könnyebb elődjénél. A mellékelt szoftverek közé tartozik a QuikSync adatmentő program, többféle file-kezelő, fotóeditáló és hangszerkesztő szoftver is. Az Iomega "Zip 100MB USB Powered" meghajtója bármilyen Windows 9x/Me, Windows 2000, Windows NT4, Linux (legalább 2.4.0) és MacOS (legalább 8.5.1) operációs rendszert futtató számítógéppel használható.

Az Iomega "Zip 100MB USB Powered" hordozható meghajtója augusztusban kerül az üzletek polcaira, ajánlott kiskereskedelmi ára 99,95 dollár. A hasonló kialakítású 250 MByte kapacitású "Iomega Zip 250MB USB Powered" meghajtó már január óta kapható 179 dolláros áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról