Szerző: Barna József

2001. június 21. 15:55

A Compaq növeli SAN eladásait és piaci részesedését

[Mmd] A Gartner Research 2000-es év eladásait vizsgáló kutatása szerint a Compaq Computer Corporation Vállalati Tárolórendszerek Csoportja a SAN rendszerek (storage area networks) első számú szállítója világszerte.

A kutatócég jelentése szerint a tavalyi év során eladott 24 ezer egységgel a Compaq több SAN rendszert értékesített, mint hat közvetlen versenytársa közül bármelyik, miközben 48,5 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak. A Gartner Dataquest közelmúltban végzett kutatásának előrejelzése szerint a SAN-alapú tárolástechnika aránya, amely az elmúlt évben a sokfelhasználós storage piac mindössze 16,3 százalékát tette ki, 2005-re mintegy 70,7 százalékra duzzad. Mindez azzal is magyarázható, hogy a lényegesen nagyobb kötöttséget jelentő DAS rendszereket (direct attached storage), ahol a tárolás közvetlenül egy szerverhez kapcsolódik, fokozatosan a nagyobb rugalmasságot és költséghatékonyságot kínáló SAN rendszerek váltják fel.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.