Szerző: Barna József

2001. június 21. 15:55

A Compaq növeli SAN eladásait és piaci részesedését

[Mmd] A Gartner Research 2000-es év eladásait vizsgáló kutatása szerint a Compaq Computer Corporation Vállalati Tárolórendszerek Csoportja a SAN rendszerek (storage area networks) első számú szállítója világszerte.

A kutatócég jelentése szerint a tavalyi év során eladott 24 ezer egységgel a Compaq több SAN rendszert értékesített, mint hat közvetlen versenytársa közül bármelyik, miközben 48,5 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak. A Gartner Dataquest közelmúltban végzett kutatásának előrejelzése szerint a SAN-alapú tárolástechnika aránya, amely az elmúlt évben a sokfelhasználós storage piac mindössze 16,3 százalékát tette ki, 2005-re mintegy 70,7 százalékra duzzad. Mindez azzal is magyarázható, hogy a lényegesen nagyobb kötöttséget jelentő DAS rendszereket (direct attached storage), ahol a tárolás közvetlenül egy szerverhez kapcsolódik, fokozatosan a nagyobb rugalmasságot és költséghatékonyságot kínáló SAN rendszerek váltják fel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról