Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 21. 11:12

Jövő héten debütál a HP AMD Athlon 4 processzoros notebookja

[ZDNET] Nem hivatalos források szerint a Hewlett-Packard hamarosan bemutatja AMD Athlon 4 processzoros Pavilion hordozható számítógépét.

A HP választása azért esett az AMD processzorára, mert elég kedvező az ára és az AMD chipek elég népszerűek az otthoni felhasználók körében. Az AMD Athlon 4 még nem érett meg a vállalati fogyasztásra, de az otthoni felhasználók körében valószínű sikerre számíthat. Tavaly ilyenkor a HP egy AMD K6-2+ processzoros notebook-kal örvendeztette meg az otthoni fogyasztókat.

Az új HP hordozható gép 1 GHz órajelű Athlon 4 processzorra épül és 15" átlójú kijelzőt, 256 MByte memóriát és DVD/RW kombó meghajtót tartalmaz. A gép ára 2,199 dollár lesz.

A kisebb pénzű vásárlókat egy mobil Duron processzoros géppel csábítja a Hewlett-Packard. A szintén Pavilion sorozatba tartozó számítógép 850 MHz-es processzort és 14 inches kijelzőt tartalmaz.

A HP képviselői nem adtak felvilágosítást a gépekről, de sokak szerint a hivatalos bejelentés a jövő heti TechX NY szakkiállításon esedékes.

a címlapról