Szerző: Barna József

2001. június 20. 21:35

Utánajártunk: hamisnak bizonyultak a 3dfx feltámadásáról szóló hírek

A korábban a TweakTown , majd a The Inquirer által nagy dobra vert, a 3dfx reinkarnációjáról szóló híresztelések sok rajongóban hiú reményeket keltettek. Azonban hamar kiderült, hogy a beharangozott új cégből és konkrét termékekből nem lesz semmi.

A korábban a TweakTown, majd a The Inquirer által nagy dobra vert, a 3dfx reinkarnációjáról szóló híresztelések sok rajongóban hiú reményeket keltettek. Azonban hamar kiderült, hogy a beharangozott új cégből és konkrét termékekből nem lesz semmi.

Minthogy a hírt mi is közöltük, kötelességünknek éreztük, hogy utánajárjunk az ügynek, s ezért néhány kérdést tettünk fel a hírbe hozott 3DPower multimédiás cég ügyvezető igazgatójának, Brian Skeltonnak, hogy segítsen a tisztánlátásban. Íme a rövid interjú:

HWSW: Ha jól tudom, korábban a 3dfx-nél dolgozott, s csak ez év elején csatlakozott a 3DPowerhez?

Brian: Igen, februárban jöttem a céghez, míg előtte OEM eladási igazgató voltam a 3dfx-nél, és korábban az STB-nél.

HWSW: Vajon milyen megfontolásból születnek pletykák arról, hogy a 3dfx új formában új életre kel? Talán több korábbi 3dfx-es is dolgozik a cégnél? S ha igen, lehetett ez az alapja e spekulációnak?

Brian: Jelenlegi alkalmazottaink 40%-a dolgozott korábban a 3dfx-nél, de nem tervezzük, hogy kizárólag volt 3dfx alkalmazottakból toborozunk új embereket. A hír számomra teljes rejtély, hiszen semmi alapja nincsen. Azért azt el kell mondani, hogy minden reklám jó reklám. De ennek ellenére az ötlet nem tőlünk származik.

HWSW: Ha jól tudom, a 3DPower az NVIDIA kiemelt partnere. Ez a híresztelés nem volt rossz hatással a két cég kapcsolatára?

Brian: Valóban azok vagyunk. Ám mivel ez a pletyka teljesen komolytalan volt, semmit sem ártott.

HWSW: Egyáltalán lát arra bármi esélyt is, hogy a 3dfx korábbi tevékenységét egy másik cég törvényesen tovább folytathassa akkor, amikor a 3dfx szellemi tulajdona teljes egészében az NVIDIA kezébe került?

Brian: Erre nincs mód. Minden az NVIDIA-é.

Köszönjük.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról