Szerző: Barna József

2001. június 20. 19:52

Nem kell erőmű a Windows XP futtatásához - állítja a Microsoft

[Yahoo!] A Microsoft a mai napon indította el a Windows XP-t futtatni képes számítógépek propagálását célzó kampányát. Noha az új, már megjelenése előtt számos vitát kavart operációs rendszer csak október 25-én kerül forgalomba, a redmondi óriás - úgy tűnik - arra bátorítja a felhasználókat, hogy előre készítsék fel számítógépeiket az XP használatára.

Az akció keretében mától lehetőség van "Windows XP Ready PC"-k vásárlására, melyek természetesen még a korábbi Windows-verzióval kerülnek forgalomba, ám melyeken az operációs rendszert ősszel majd kedvezményesen lehet frissíteni. A nagyobb PC-gyártók, így a Compaq és a Gateway máris azt tervezik, hogy az új számítógépekhez 19-29 dolláros kuponokat adnak, melyek beváltásával később a felhasználók frissíthetik operációs rendszereiket.

A Microsoft korábban úgy nyilatkozott, hogy a Windows XP futtatásához elegendő egy 233 MHz-es processzor, 128 Mbyte memória, 1,5 Gbyte szabad lemezterület és egy CD- vagy DVD-meghajtó. Amint arról már beszámoltunk, a bétateszterek ennél sokkal komolyabb erőforrásigényről szóltak, főleg a processzort illetően. Más kérdés, hogy abban a Microsoft egészen biztos lehet, hogy 233 MHz-es processzorral felszerelt számítógépet ma már egyetlen gyártó sem fog forgalmazni.

Mindenesetre úgy tűnik, a Microsoft már jó előre meg kíván felelni a hardvergyártók igényeinek; hisz ezek a piaci fellendülés reményét meghozó messiásként várják a Windows XP megjelenését.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról