Szerző: roberto

2001. június 20. 19:16

RealAudio plugin a Linuxon rendkívül népszerű X MultiMedia Systemhez

[LinuxPR] A 4Front Technologies tegnap jelentette be az X MultiMedia Systemhez (XMMS) készült RealAudio pluginjét. A plugin nemcsak a RealAudio streamek lejátszását teszi lehetővé Linuxon és egyéb UNIX rendszereken, hanem az olyan effektusok használatát is mint például a QSound iQTM vagy a Spatializer StreamFXTM (a QSound iQ eddig csak Windowson volt elérhető RealPlayer8-cal). A 4Front Technologies pluginjének tudása meghaladja a Real Networks által terjesztett standard UNIX-os lejátszó képességeit. A plugin GPL-es, de a működéshez megkívánja a friss RealPlayer telepítését. A lejátszás során a plugin a RealAudio streameket az XMMS's output pluginjein keresztül játssza le, így OSS-en ESD-n vagy aRTs-on keresztül is működőképes.

"A RealAudio-lejátszás támogatásával az XMMS már valóban igazi médialejátszónak nevezhető. [...] Folytatjuk a RealAudio plugin fejlesztését, hogy a RealVideót és a RealPlayer által támogatott egyéb formátumokat (SMIL) is le tudja játszani" -- mondta Dev Mazumdar, a 4Front Technologies elnöke.

A plugin az XMMS CVS-éből tölthető le: http://cvs.xmms.org/index.cgi/rmxmms/

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.