Szerző: roberto

2001. június 20. 19:16

RealAudio plugin a Linuxon rendkívül népszerű X MultiMedia Systemhez

[LinuxPR] A 4Front Technologies tegnap jelentette be az X MultiMedia Systemhez (XMMS) készült RealAudio pluginjét. A plugin nemcsak a RealAudio streamek lejátszását teszi lehetővé Linuxon és egyéb UNIX rendszereken, hanem az olyan effektusok használatát is mint például a QSound iQTM vagy a Spatializer StreamFXTM (a QSound iQ eddig csak Windowson volt elérhető RealPlayer8-cal). A 4Front Technologies pluginjének tudása meghaladja a Real Networks által terjesztett standard UNIX-os lejátszó képességeit. A plugin GPL-es, de a működéshez megkívánja a friss RealPlayer telepítését. A lejátszás során a plugin a RealAudio streameket az XMMS's output pluginjein keresztül játssza le, így OSS-en ESD-n vagy aRTs-on keresztül is működőképes.

"A RealAudio-lejátszás támogatásával az XMMS már valóban igazi médialejátszónak nevezhető. [...] Folytatjuk a RealAudio plugin fejlesztését, hogy a RealVideót és a RealPlayer által támogatott egyéb formátumokat (SMIL) is le tudja játszani" -- mondta Dev Mazumdar, a 4Front Technologies elnöke.

A plugin az XMMS CVS-éből tölthető le: http://cvs.xmms.org/index.cgi/rmxmms/

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról