Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 20. 16:34

Olcsóbb Pentium 4 alaplapok várhatók az Asustektől

A legnagyobb tajvani alaplapgyártók megkezdték az olcsóbb i850 chipkészletes alaplapok gyártását és forgalmazását. Ezek első előúfutára a nemrégiben debütált MSI 850 Pro2, és hamarosan az ASUS és a Gigabyte is bemutatja saját megoldását.

A Pentium 4 platform nem csak a drága RDRAM memória miatt nem elég csábító a vevők szemében, hanem az alaplapok magas ára is sokakat visszarettenthet. Eddig ugyanis az alaplapok hatrétegű NYÁK-ra készültek, és ezen változtattak most a gyártók. Az első négyrétegű Pentium 4 alaplap az MSI 850 Pro2.

Az Asustek júliusban dobja piacra négyrétegű Pentium 4 alaplapját, amely a P4T-F nevet viseli. A lap szolgáltatásaiban teljesen megegyezik a már régóta kapható P4T-vel, egyedül az ára lesz alacsonyabb 10-15 százalékkal és a design lesz más.

Később az ASUS még két i850 chipsetes alaplapja jelenik meg négyrétegű NYÁK-on, így az augusztusban megjelenő microATX formátumú P4T-FM és a novemberben debütáló P4T-EM, amely már Socket478 foglalattal lesz ellátva.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról